24 května 2007

Vzácná návštěva a Stockholm Revisited

… aneb však já bych se rozepsala, kdyby to šlo.


Jenže program je pořád nějak plnej. Minulý týden se sem až z dalekých Čech přijely podívat Terezka s Hančou, dneska ráno jsme se vrátili z výletu do Stockholmu a mezitím jsme třeba zkoušeli zahnat absintem smutek z odjezdů. Ještěže aspoň do školy mi chybí už jen jedna esej.

Ani mi nepřišlo zvláštní, že jsem obě holky neviděla víc než 4 měsíce. Rychle se zapojily do erasmáckýho koloběhu a já se zas naopak opět podívala po Turku očima turisty. V programu nesměl chybět ostrov Ruissalo, Naantali, sauna s koupáním v moři (ač to pro holky znělo zpočátku docela hrozivě, přinejmenším Terezku nakonec finský saunování uchvátilo) nebo prohlídka Turku, tj. především katedrály a hradu. I to počasí až na první den vyšlo – což se hodilo zvlášť proto, že jsme skoro pořád jezdily na kole.


Hned v pondělí ráno nás pak čekala plavba do Stocku – tentokrát denní, jelikož na večer už nebyly levný lístky. Ale nakonec i těch 10 hodin na lodi vydalo za hodně hodně pěknej výlet. A zpátky už jsme se plavili v noci, takže jsme se opět mohli vyspat na těch nejpohodlnějších postelích na světě – v čistě bílých měkkých peřinkách vás do spánku jemně pohupuje moře a do ouška tiše vrčí lodní motory, no jéje…


A samozřejmě nesmí chybět pár fotek ze Stockholmu. Na první je Gytis, jeho litevská a hrozně milá kamarádka žijící ve Stockholmu a Gamla Stan – prostě ideální kombinace. Na další pak část jedné z památek UNESCO – Čínského pavilónu v parku v Drottingholmu, letním sídle švédské královské rodiny, a hlavně kaštany v plném květu. Určitě se vyplatilo s druhou návštěvou Stocku počkat a užít si tu krásu rozkvetlý zeleně, která městu dodala ještě větší kouzlo. No a nakonec foto z cesty zpátky, kde si vychutnáváme západ slunce nad mořem a opatrujeme unavenou Lenku.


Tak to by byly nejaktuálnější novinky a na další si budete muset zase asi nějakou chvíli počkat. Podle současných plánů na červen by jich mělo bejt spousta… Tak mezitím můžete vesele komentovat :-)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Eliško!
jj všechno je krásný,skoro jak tady, jen tý zelený tu máme trošku míň... Terezku i Tebe na fotkách poznávám, takže se snad nic moc nezměnilo. Co budeš dělat o prázdninách? jinak s Lukášem sme se už domluvili, že pojedem na Sázava Fest, doufám, že se přinejmenším ty a Xom přidáte :-)
(vzkaz do Modřan: na Žízníkov nemůžu jet :-(, ale budu na vás celej víkend myslet :-))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Eliško,
tak já se také po dlouhé době ozývám. Vidím, že si to opravdu velmi dobře užíváš a to je dobře. My se tady máme všichni celkem dobře. I když začíná zkouškové.

Tak lovu zážitků Zdar a už se těším, až nám to budeš všechno vyprávět.

P.S.-Bodlinko je moc škoda, že na Žíznikáč nepojedeš. Ale Lukáš prej možná dorazí. Tak se necháme všichni překvapit a snad to taky bude trochu stat za to.

Anonymní řekl(a)...

Bodlinko jedna, že váháš, o Sázavě se nepřemýšlí, na Sázavu se jezdí! Ale teď vážně, dlouho jsem nezmok, tak se těším ;)

Powlak řekl(a)...

Hola Elisko,
nejak jsem nezvlad tu komunikaci a uz dlouho nic neposlal ani nepostnul, nicmene vez, ze Tvuj blog pravidelne sleduju a uz se taky tesim az se vsichni uvidime. Jen at uz skonci zkousky a louceni...to je fatalni :-( me zbyva uz jen 23 dni a odpocitavam....un beso Lukas